Prolan Zrt. >

Hírek

Az összes hír

Megnyert EU támogatás

Örömmel tesszük közhírré, hogy az Új Széchenyi Terv Közép-Magyarországi Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott

Integrált közvilágítási rendszer fejlesztése

című pályázatunkra a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ közel 25 Millió Ft vissza nem térítendő támogatást ítélt meg, mely a teljes bekerülési összeg 65%-a.

A támogatás elnyerése a pályázati források átcsoportosítását követően vált lehetővé, így az első körben nem megítélt pályázati összeg – habár a pályázat már ekkor nyertesként került kihirdetésre – most mégis elérhetővé vált.

A projekt fő célja egy olyan korszerű, költséghatékony közvilágítási rendszer fejlesztése, melyben a várható megtakarítás a jelenleg felhasznált energia 30%-át is elérheti. Ez a megtakarítási potenciál lehetőséget biztosít egy olyan közvilágítási rendszer bevezetésére, mely a fix megtakarításon felül még többletszolgáltatásokat is kínál a közvilágítást megrendelő önkormányzatok számára. Az új rendszer bevezetésével nem csak az egyes körzetek közvilágításának egyedi igényei szerinti beállítások valósíthatók meg, hanem azonnali visszajelzést is kaphatnak az üzemi hibákról, így megelőzhetik a közvilágítás hibájából adódó baleseteket is.

A fejlesztés előnye, hogy az eredetileg teljesítménygazdálkodási és okosmérési terület számára kifejlesztett eszközeinket és eredményeinket kívánjuk most a közvilágítás területén alkalmazni, így eddig elért eredményeink többszörös hasznosulását valósítjuk meg, felhasználva az ott összegyűlt, komoly értéket képviselő tudást és tapasztalatot.