Prolan Zrt. >

Hírek

Az összes hír

A Magyar Mérnöki Kamara közlekedési tagozata B-A-Z. megyei szervezetének
látogatása a fonyódi KÖFI központban

A Kamara Biztosítóberendezési és Automatizálási Szakcsoportja kérésére a MÁV Zrt. engedélyezte a fonyódi központ látogatását, mely köré a egy kisebbfajta szakmai konferenciát is szerveztünk. A miskolci kollégák vonattal érkeztek Fonyódra, ahol a vendéglátók, a MÁV Zrt. Területi Központ Pécs Biztosítóberendezési Alosztály nevében Balla László úr, valamint a Prolan részéről Marcsinák László úr, a Vasút-automatizálási Üzletág igazgatója köszöntötte a mintegy 30 fős csoportot.

A délután során előadásokra került sor, Csikós Péter kollégánk a dél-balatoni KÖFI rendszerben kialakított automata üzemmódokról tartott ismertetőt, Sáfár József, a projekt vezetője pedig az építési időszak tapasztalatait, a projekt gazdasági vonatkozásait vázolta fel előadásában.

A szakmai program része volt természetesen magának az irányítóközpontnak, a menetirányítás gyakorlatának a megtekintése is, ahol a MÁV részéről Kurucz Zoltán rendszermérnök és Pártai Gábor főmenetirányító tartottak rövid ismertetőt, később pedig meglátogattuk a rendszer állomásokra telepített komponenseit is (jelfogótermi berendezések, váltófűtés vezérlőszekrény stb.).

A szakmai közönség jellemző érdeklődése az előadásokat beszélgetéssé, majd igazi előremutató és építő jellegű szakmai vitává változtatta át. Gondolatok hangzottak el a vasútfejlesztésről, lehetséges további KÖFI projektekről, és persze nem maradtak említés nélkül a vasút jelenlegi problémái sem.

Azt gondoljuk, hogy a találkozó-konferencia kellemes kollégiális légköre, a kialakult konstruktív eszmecsere rendkívül hasznos mind a vasút ügyének, mind a Prolan ELPULT rendszere továbbfejlesztése számára.